Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Študije izvedljivosti

Imate dovolj sonca? Vsaka sončna elektrarna je nov projekt, ki se mu v celoti posvetimo. Preden pričnemo z izgradnjo preučimo primernost lokacije, smiselnost investicije, senčenje modulov ter poiščemo optimalno rešitev in način izvedbe.

Za izgradnjo sončne elektrarne so primerne strehe, orientirane proti jugovzhodu, jugu in jugozahodu, z naklonom od 0 do 60 stopinj. Moduli morajo biti v celoti izpostavljeni soncu, za optimalno delovanje jih ne sme nič senčiti.
Delovanje sončne elektrarne je preprosto in tiho. Fotovoltaične module namontiramo na streho in jih povežemo med seboj. Ko sonce posije nanje, začnejo proizvajati električno energijo. Razsmernik pretvarja napetost iz enosmerne v izmenično in elektriko prek števca pošilja v omrežje. Električno energijo, proizvedeno v sončni elektrarni, prodate v omrežje po zagotovljeni odkupni ceni, ki je višja od cene energije na trgu zaradi državne podpore, elektriko za lastno uporabo pa lahko kupite po nižji tržni ceni iz omrežja.