Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Financiranje

Investicije v sončne elektrarne so sorazmerno visoke, zato vam v sodelovanju s finančnimi strokovnjaki svetujemo in uredimo financiranje vaše sončne elektrarne.
Na voljo so različne oblike financiranja, od nepovratnih sredstev in kredita Ekosklada do namenskih kreditov poslovnih bank.
Pred leti je vladalo veliko zanimanje za nepovratna sredstva, predvsem zaradi nezanimanja poslovnih bank za takšne naložbe. Banke namreč niso dobro poznale fotonapetostnih elektrarn in relacij glede podporne sheme za proizvedeno energijo. Danes pa so razmere povsem drugačne in za dober projekt, ki sloni na zdravi osnovi, je možno pridobiti kredite pri številnih poslovnih bankah. Ponudbe so lahko zelo različne, prav tako pa tudi naklonjenost bank financiranju projektov sončnih elektrarn sloni na različnih filozofijah. Nekatere banke so naklonjene projektnemu načinu financiranja, ki zahteva za tovrstno investicijo povsem ločeno obravnavo, nemalokrat ločeno podjetje, druge pa financirajo izključno projekte dobro stoječih podjetij.
Slabost nepovratnih sredstev je predvsem v tem, da se na račun pridobljenih sredstev zniža podpora k proizvedeni energiji na podlagi ključa, ki upošteva tudi referenčno obrestno mero poslovnih bank.